Kalendarium

21 januari 2022

Moln i offentlig sektor

[Föreläsning]
Internet - webbinarium
09.00 - 12.00

Den 21:a Januari 2022 bjuder Open Source Sweden in allmänheten att ta del av erfarenheter och kunskap från högaktuella talare på temat "Moln i offentlig sektor"

Anmäl dig här: forms.gle/LmpWbyktUdVfZxnK7

Den 18:e november 2021 presenterade Esamverkan ett stort resultat från arbetet med "Molnfrågan" i Sverige. Det har pågått sen 2015 där 32 av sveriges största myndigheter samverkat om hur det offentliga kan arbeta med moderna lösningar inom IT. Ett arbete som fått stor uppmärksamhet från hela IT-världen även internationellt. Arbetet i Esamverkan relaterar också till regeringsbetänkandet SOU 2021:1 som försöker reda ut hur det offentliga ska kunna agera i IT-förvaltningen säkert, lagligt och kostnadseffektivt.

Den 21:a Januari 2022 bjuder Open Source Sweden in allmänheten att ta del av erfarenheter och kunskap från högaktuella talare på temat "Moln i offentlig sektor".

  • Peter Nordström - Skatteverket - "Tre månader efter dSam rapporten. Var är vi nu?"
  • Daniel Melin - Skatteverket - "Skatteverkets molnstrategi"
  • Tomas Lagren - Försäkringskassan - "Infrastrukturutveckling och leverans av container- och Linuxplattform i en nedlåst myndighetsvärld"
  • Christian Landgren - Iteam - "Öppna skolplattformen"
  • Mathias Lindroth - ACF legal/Open Source Sweden - "Vad gör Open Source Sweden för gott?"

Moln och digitaliseringsfrågor berör hela samhället genom att medborgarna mer och mer interagerar med staten via olika digitala lösningar. Demokratiska frågor som känns givna i den fysiska världen - att alla kan besöka ett myndighetskontor t ex, är inte alltid lika lätta att lösa i den digitala världen och kräver att lösningar designas med öppenhet i fokus.

Open Source Sweden är värd för eventet. Föreningen har arbetat sen 2006 med att främja öppen programvara och öppna standarder i Sverige, högaktuella lösningar för dagens digitala utmaningar.

Varmt välkomna!

Föreningen Leverantörer av Öppen Programvara i Sverige

Kansli:
SINF - Svensk Industriförening
Fleminggatan 7, Box 22307, S-104 22 Stockholm

Handläggare: Elina Wikström
E-post: elina.wikstrom@sinf.se
Telefon: 0708-56 99 53